Sunday, February 13, 2011

Objek punya hal~

Pada suatu malam, dikala aku sedang bermain game online Myth War di PC rumah aku sorang2, tiba2 aku terdengar bunyi "cit cit cit". Aku tercari2 bunyi tu, tapi tetibe senyap. So aku pun teruskan game aku. 




THE END.... 

.
.
.
.
.
.
.
.


Eh tak habis lagi la, haha~ Dah ler gelap time tu, tetibe aku ternampak satu bayangan sekilas lalu, jantung aku berdebar2~ Apa tu,aku takut!!!
then aku nampak objek itu bergerak depan aku, seekor tikus sebesar anak kucing rupanya, kalah saiz anak kucing , aku rasa besar mak kucing,bewarna kelabu~ OMG!!! dengan selamba nenek moyang dia je lalu depan aku,lari terkencet-kencet, kyaaaaaa~ aku terjerit sebentar, ye la kalau benda ni kena kat nko pun jerit juga kan, jangan mengada nak tipu aku yang ko still and steady je, aku baling dengan meja karang. Heh~ Selepas itu, aku berfikir sebentar, macam mana dia boleh panjat tingkap rumah aku yang 2 tingkat tu, FUYOOO~ dia pakai magic apa, gila terer sang tikus tu, i salut you.. Memang tak dapat nak dibayangkan, tapi dengan mata kasar aku ni, aku rasa pelik dan aneh, laju pula tu tikus tu berlari kat dinding, dah ler badan besar, wahh~ HEBAT!! 
Walauweehhhh~

But still, aku geli la dengan tikus ni, kalau hamster tu acceptable la juga. Ini TIKUS!! saiz macam kucing, datang dari mana pun aku tak tahu,diberi free pun aku enggak mahu!!

Sejak hari itu, aku asyik dengar bunyi2 tikus kat area tu, kat kawasan bumbung padahal, atas bumbung ada makanan ke, i wonder~ Ajak geng apa, lepas sekor, sekor~ Agenda apa pun aku tak tahu~ So in the end,ayah aku pun letak la perangkap tikus,  tunggu tikus itu masuk perangkapnya,wuuu~


2 comments:

nurain vivian said...

hehehe..penakut gak ko ye...akak pun...
nanti lepas tangkap tikus,leh panggang!!
kah..kah...kah...

~ ナフィルザ ~ said...

mesti la kak, haiwan berbulu, i don't like,hehe~
erm panggang sedap tu, akak makan dulu yer,hehehe~