Tuesday, May 4, 2010

Koizora (恋空 )

Best la cerita koizora ni, saya suka gila hero and heroin dia..haha

Jenis Film

Romance, Festival Movie, Sad / Tragic, Anime / Manga / Novel Adaption






Cast

* Mika - Yui Aragaki
* Hiro - Haruma Miura




Sinopsis...

Mika Tahara (Aragaki Yui) suatu hari berkenalan dengan Sakurai "Hiro" Hiroki (Miura Haruma) dengan cara yang special melalui hand phone. Hand phone Mika tertinggal dekat perpustakkan dan Hiro amik no Mika dari situ. Sebenarnya hal ini disengaja oleh Hiroki namun tidak diketahui oleh Mika.

Perkenalan mereka kemudian berlanjutan dengan saling telefon, hal ini membuat Mika semakin jatuh cinta dengan Hiro yang misteri ini. Akhirnya mereka membuat janji untuk bertemu di atap sekolah. Mika sangat kekok setelah mengetahui bahwa Hiro adalah kawan Nozomu iaitu lelaki yang diminati oleh kawan Mika, Aya.

Pada awalnya Mika segan dan tidak mahu dekat dengan Hiro namun akhirnya hubungan mereka menjadi rapat. Mika mendapat ciuman pertama dan cinta pertamanya dari Hiro. Sebuah tragedi berlaku di mana Mika diperkosa oleh orang suruhan bekas kekasih Hiro.

Di saat itulah Hiro selalu mendampingi Mika sehingga cinta mereka semakin dalam akhirnya mengakibatkan Mika hamil. Hiro kemudian bergegas melamar Mika. Namun, keluarga Mika belum merestui mereka kerana mereka masih di sekolah menengah. Saat malam Krismas, Mika mengalami keguguran. Mika dan Hiro lalu membuat marshmallow kecil yang melambangkan anak mereka, mereka pun berjanji bahwa setiap tahun mereka akan datang ketempat itu untuk menjenguk anak mereka.

Namun, hari-hari berikutnya Hiroki berubah, dia memutuskan untuk mengakhiri hubungannya dengan Mika dan menghilang dari sekolah serta kehidupan Mika. Akhirnya Mika bertemu dengan seorang lelaki (Koide Keisuke) yang lambat laun dicintainya hingga masuk universiti. Tetapi setiap malam Krismas, Mika tak pernah lupa mengunjungi tempat Mika dan Hiroki menyimpan marshmallow kecil yang mereka buat dan memberikan hadiah pada anaknya setiap tahun.

Meskipun Mika dan Hiroki tidak pernah datang bersama, namun beberapa kali kesempatan mereka sempat bertemu. Hingga suatu saat yang datang bukanlah Hiro, Mika pun mengetahui segalanya bahawa Hiroki mengidap penyakit yang tidak boleh diubati. Akhirnya Mika memutuskan untuk kembali ke cinta pertamanya dan setia selalu mendampinginya saat di hospital. Mungkinkah Hiroki dan Mika mendapat kebahagiaan??

Cerita ni touching gila ar, baca manga pun dah rasa sedey woo..






Saigo no Yakusoku (最後の約束)

Kelima2 orang dalam kumpulan Arashi sekali lagi bergandingan bersama berlakon dalam cerita Saigo no Yakusoku..

Jenis Film

Human suspense

Theme Song

Sora Takaku by Arashi




Cast

* Ohno Satoshi as Mashiko Satoru
* Sakurai Sho as Tomizawa Yukio
* Aiba Masaki as Tanada Akira
* Ninomiya Kazunari as Yamagiwa Shoji
* Matsumoto Jun as Goto Nozomu
* Kuroki Meisa as Niimi Yuriko
* Kitamura Yukiya as Morozumi Genji
* Otsuka Nene as Todoroki Fuyuko
* Kosakai Kazuki as Iio Haruo
* Fujiki Naohito as Okanaka Shinichiro (special appearance)
* Tsugawa Masahiko as Niimi Tomohiko




Sinopsis...

Tanggal 9 Januari 2010 pukul 14.45, dalam sebuah gedung milik perusahaan bio energy yang bernama ENE BIO, semua orang yang ada sedang sibuk dengan aktiviti masing-masing dan diantaranya terdapat 5 orang pemuda yang menjadi fokus cerita iaitu Mashiko Satoru (Satoshi Ohno) yang bekerja di gedung tersebut sebagai petugas kebersihan, Yukio Tomizawa (Sakurai Sho) seorang penjual insuran dan sedang menawarkan insuran kepada Todoroki Fuyuko (Otsuka Nene) yang merupakan pegawai dari ENE BIO, Tanada Akira (Masaki Aiba), merupakan penjaga kedai kopi yang berada di gedung tersebut, Yamagiwa Shuji (Ninomiya Kazunari) seorang petugas pusat kendali pengamanan di gedung tersebut. Dan yang terakhir, Gotou Nozomi (Matsumoto Jun) seorang penghantar dokumen yang kebetulan sedang mengantar dokumen ke Niimi Yuriko (Kuroki Meisa) dimana dia merupakan anak perempuan dari presiden direktur ENE BIO.

Tepat pukul 15.00 tiba-tiba gedung tersebut diduduki oleh sekelompok orang bersenjata dan semua orang ada di gedung tersebut. Kesemua penjahat itu meminta tebusan sebanyak 30 juta yen yang harus disediakan dalam waktu 90 menit atau sebuah bom yang sudah diletakan di gedung tersebut akan meledak.

Siapa pemjahat2 itu?? Apa tujuan mereka ?? Adakah presiden sanggup membayar duit tebusan yang diminta oleh penjahat2 tersebut?? Bagaimana pula dengan 5 pemuda yang terperangkap dalam bangunan tersebut?? Berjayakah mereka keluar dari bangunan itu?? Banyak kan persoalan..haha

Liar Game (ライアーゲーム )

Jenis Film

Dark, Thriller, Anime / Manga / Novel Adaption, Psychology

Episode

11




Cast

The Players

* Toda Erika as Kanzaki Nao
* Matsuda Shota as Akiyama Shinichi
* Kitamura Soichiro as Fujisawa Kazuo
* Wada Soko as Eto Koichi
* Iwasa Mayuko as Ishida Rie
* Sakamoto Makoto as Ono Wataru
* Morishita Yoshiyuki as Tsuchida Yasufumi
* Ippongi Shingo (一本気伸吾) as Makita Tomoyuki
* Otaka Hiroo as Kida Noriyuki
* Umishima Yuki as Takamura Yoshimi
* Doi Yoshio as Sajima Kenta
* Nakagome Sachiko as Aso Hiromi
* Izumi Masayuki as Okano Kenya
* Aoki Hajime as Kinoshita Keigo



Sinopsis...

Liar Game ni season 1 aku review. Cerita yang bagi aku menakutkan. Dalam cerita ini,Toda Erika mengambil watak sebagai seorang mahasiswi yang naif yang bernama Kanzaki Nao.Suatu hari, Nao menerima 100 juta dollar beserta sebuah buku yang bertuliskan kalau ia telah terpilih untuk ikut serta dalam “liar game”. Cara untuk main game ini adalah dengan menipu pemain lain sampai 100 juta dollar mereka habis.
Sehingga pada akhirnya, pemenang akan mendapat 100 juta dan yang kalah akan kehilangan 100 juta dan kena bayar balik semua duit. Pada hari berikutnya, Nao mendapat tahu bahawa lawannya adalah cikgunya sendiri, Fujisawa Kazuo.

Nao pergi kepada Kazuo untuk meminta bantuan. Tapi pada akhirnya dia tertipu dan memberikan semua duitnya pada Fujisawa Kazuo. Nao pergi ke kaunter polis untuk meminta bantuan. Namun mereka tidak dapat melakukan apa-apa. Tetapi dia diberitahu untuk pergi kepada seorang mastermind, Akiyama Shinichi (Matsuda Shota) yang akan dibebaskan dari penjara esok harinya. Akhirnya dalam keaddan yang agak putus asa, Nao mengunjungi Shinichi untuk meminta bantuan.