Monday, September 13, 2010

Oh raya yang tak bape nak raya

Hari raya
time untuk  kita sama2 maaf bermaafan
time ni la semua keluarga berkumpul
hee~
time ni la paling seronok dapat duit raya??
dapat lagi ke??
makin besar makin tak dapat la pula
sebab sudah KERJA
wawawa~
Tapi, raya tahun ni makin lama makin tak meriah
kenapa eh?
sedara mara ramai dah membesar
dah kerja
dah kahwin
nak balik rumah mentua
itu la ini la~ 
sama la dengan saya,hee~

HARI RAYA PERTAMA
hari raya pertama, saya bangun pagi2 buta~ sebab nak siap2kan diri kononnya la. Pastu sambung tidur pula, siyez ngantuk tak cukup tidur. Tak pergi sembahyang raya pun, ahakz~ tak pe kan, memang tak boleh pun,hua3~ Mandi, then bersalaman dengan ibu dan ayahanda tercinta then sedara mara,atuk, nenek ~ Pergi raya 3-4 buah rumah je, cet tak semangat langsung nak raya la.Bukannya dapat duit raya oun sebab dah kerja, kijam3~ (niat terpesong). Erm pastu balik dari jalan2 tu, terus tidur. Ngantuk tul la. Malam tu pergi rumah kezen sebelah rumah nenek ada open house. Part ni yang suka, ada makan2..hee~ Makan soto, mi sup,sume ade.. sangat suka~ Pastu tengok orang main mercun, saya tak main sebab ikut saya la nak main ke tidak,hua3~ then,cari katil untuk tidur la,wee~


Oh mercun,wee~



HARI RAYA KEDUA
Apa erk saya buat hari raya kedua?? Hurm time ni dah ada kat umah dah bukan kat kampung lagi. Ala, umah dengan kampung dekat je pun. Hee~ pagi2 bangun lewat~ bukannya ada orang datang beraya pun, kalau ada pun,tutup pintu cepat2, hak3~ Just kidding~ Tunggu ibuku balik dari kerja, beliau kerja shift pagi la, so tunggu la beliau balik. Then bersama2 nya kami pergi rumah mak ngah saya. Pergi beraya di sana. Sedara maraku sudah ramai di sana. Time ni saya tak pakai baju raya sebab malas, tak de la, sebab pas ni sedara mara ku yang ramai ni akan beraya di rumah saya, so malas nak nak pakai baju kurung, nanti susah nak buat kerja,hee~ Amik gambar je kerja kami kat rumah mak ngah saya ni,hee~ kenangan la of course, bila lagi dapat berkumpul macam ni lagi kan.

KAMI


Sedapnya makan,hee~


Suka suki la~


Apa yang suka sangat tu kak lin oi~
 
 wee~

 teruskan senyum,hee~


itu saya la, hua3~


HARI RAYA KETIGA
Oh raya ketiga??? beraya?? oh tidak,saya tidak berya pun hari ini,sob3~ saya kerja hari ini. Sungguh penat tak terkata,sakit belakang yang amat sebab tak rehat langsung hari ini. buat kerja saja dari start sampai habis shift, kalau macam ni je selalu boleh kene IHD ( sakit belakang ) 
amik gambar~ gedik kejap,hee~

Me in uniform,lepak jap hee~


- THE END -


2 comments:

G.R.E.E.N.Y.G.O.R.G.E.O.U.S said...

ok la tuh kak lin
perassan yang sedderhana
okla kan dai xde lansung perasaan nak raya tuh.nge3
salam aidilfitri

hafidzah hafidz said...

best nye..main mercun..hehe