Sunday, September 26, 2010

rasa kelakar lah



Rasa macam kelakar la kalau pergi kerja kan customer ni ingat saya ni chinese hua3~ ye la, selalu orang pergi kat saya then tanya saya dalam bahasa cina saya pun buat muka blur,ehh? then diorang cakap kat saya, you not chinese ah?? i thought you chinese leh konfiden je diorang ni cakap cina dengan saya tu yang rasa kelakar tu
sebenarnya saya paham apa yang diorang cakap coz saya dulu skool cina tapi buat-buat macam tak paham sebab kononnya saya tak mahu la orang-orang kat situ tau yang saya ni tau bahasa cina. No way man, tak mahu saya bagitahu, nanti banyak benda berlaku. Ada seorang je yang tahu dalam tempat kerja saya tu, hua3~ muka ni nampak cina ke, tak ade lah sangat pun bagi saya,mungkin mata saya yang sepet ni kot. Ada seorang akak dalam wad saya pun chinese looking. Bukan Chinese looking sebenarnya,memang chinese pun. Cuma beliau convert Islam suatu ketika. Kami berdua selau disalah faham disebabkan chinese looking ni.Hahaha~ OK, apa-apa pun saya still buat muka blur bila orang cakap dengan saya yer, Gomen ne~

7 comments:

azhar said...

sy ade sorang kawan mak dia cina,bapak dia india muka dia sebijik mcm melayu & fasih ckp melayu pulak tuu....dum

Hidup aku... said...

wah ye ke,cindia..
anak mcm mlyu..bese la, kwn sy pun ade seorng gtu gak.ahakz~

Aida Effarina said...

awat tak reply balik in mandarin je. biar org menganga dgr.. hehee =p

Hidup aku... said...

haha, terkejut diorng nnti..
hua3~

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

untung laa dpt berbahasa cina cuz its one of the important language juga di dunia ni selain bhasa inggeris tauu;D well, chinesse look akan menjadi nyata dengan kelancaran anda berbahasa cina..harus kagum itu:))

~SukEMakAn~ said...

hehe
silap la kan kalu ade maki maki dalam cine
bley je paham!

Hidup aku... said...

FIFIEY LYCHEE MARATION: ya memang betul cakap kamu itu

sukemakan: tau xpe, senang nak detect kalau diorang kutuk saya,hua3~