Thursday, August 26, 2010

Persenda??

Erm tadi saya buka facebook kejap. and member saya ada post satu klip kat facebook yang boleh dikatakan 'hot' juga topiknya . Erm korang ada tertengok ke kat mana-mana,tak tahu la baru lagi ke dah lama ke?? Macam baru lagi. Astaghfirullah al-azim,Saya tengok pun agak terkejut juga la,klip ni dah tersebar di youtube. Suspen la, ape dia?? haha~ Erm macam ni, klip pasal 'Gadis bertudung persenda zikir' tu, tak da kerja lain ke diorang ni?? Saya bukanlah baik sangat pun nak cakap pasal2 benda-benda macam ni, sendiri pun sama. Tapi takda la sampai nak persendakan agama Islam. Saya tengok bebudak ni berzikir macam buat dikir barat, siap gelak2 lagi. Muka tak boleh betul. Macam main2 je, apa kejadah?? tak rasa takut ke persendakan agama sendiri?? bukan nak menyibuk, ye la sapalah saya nak cakap macam ni. tapi agak2 la kan. Nak gurau pun, tapi gurau pasal agama2 ni tak rasa sensitif ke?? Budak2 ni kan saya tak tahu la apa motif mereka, saja2 or apa2 la kan. tapi kalau orang lain tengok mesti la orang fikir lain punya. Dengar kata mereka2 ini telah menghadap proses pengadilan and tindakan akan diambil. So harap2 la mereka2 ini bertaubat segera sebelum terlambat. wee~

2 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

da tgk da..sy plk yg malu tgk dorg ni..bese la..bdk xckup didkan agama mmg cmnih.da ad da tu ciri2 nk msuk neraka

Hidup aku... said...

wuu~
tau xpe, ape nak jadi dengan dunia sekarang..
hurmm~ harap2 la diorang ni sedar..
hee~~