Sunday, May 2, 2010

Hana Yori Dango (花より男子) Season 1 [TV Series]

Saya suka gila tengok cerita ni..jalan cerita lebih kurang macam Boys Before Flowers..Tapi ccerita ni asalnya diadaptasi dari komik jepun "Hana Yori Dango"..
Ada 2 season cerita ni, dua2 saya dah tengok,ada hana yori dango special sekali..best, rugi tak tengok..haha..

Jenis Film

Romance, Anime / Manga / Novel Adaption

Episode

9

Theme Song

WISH by Arashi

Insert song

Planetarium by Otsuka Ai

Related Dramas

Meteor Garden, Boys Before Flowers, Liu Xing Yu
Cast

* Inoue Mao as Makino Tsukushi
* Matsumoto Jun as Domyoji Tsukasa
* Oguri Shun as Hanazawa Rui
* Matsuda Shota as Nishikado Sojiro
* Abe Tsuyoshi as Mimasaka Akira
* Sato Megumi as Sanjo Sakurako
* Nishihara Aki as Matsuoka Yuki
* Seto Saki as Asai Yuriko
* Fukada Aki as Ayuhara Erika
* Matsuoka Emiko as Yamano Minako
* David Ito as NishidaSinopsis...
Di Eitoku Gakuen, ada sebuah sekolah dimana cuma orang2 kaya saje sekolah di situ. Membawa tas Gucci, memakai arloji Cartier, bercerita soal jalan2 ke Paris juga bukan hal yang luar biasa bagi pelajar2 kat sekolah itu.

Di situ,Makino Tsukushi (Inoue Mao), satu-satunya gadis biasa belajar di sekolah itu. Makino ke sekolah hanya berbekalkan Bento iaitu makanan jepun. kawan2 di sekolah itu makan makanan mahal. Di tahun keduanya di sekolah itu, Makino tak heran lagi dengan kehebohan mendadak yang selalu setiap pada teman sekolahnya yang mendapat memo merah dari F4, sebuah kelompok kononnya paling ditakuti, yang terdiri dari 4 jejaka paling berkuasa di Eitoku Gakuen. Empat jejaka itu adalah Mimasaka Akira (Abe Tsuyoshi), Nishikado Soijiro (Matsuda Shota), Hanazawa Rui (Oguri Shun) dan terakhir Domyouji Tsukasa (Matsumoto Jun)yang paling berlagak..

Makino setiap hari rasa bosan dengan permainan F4 ni.Suatu hari,Makino menjadi perempuan pertama mendapat memo merah dari F4 gara2 membela teman dia,Sakurako (Satou Megumi)kerana pada masa itu Sakurako tidak sengaja terlanggar Tsukasa. Walaupun dimalukan di sekolah itu, Makino seorang yang cekal, dia tetap pergi ke sekolah itu dengan selambanya. Makino terpikat dengan Hanazawa Rui, salah seorang dari F4 yang penampilannya bersahaja saja. Cinta tiga segi wujud dalam cerita ini di antara Tsukasa, Rui dan Makino. Diluar dugaan, Domyouji tertarik pada Makino karana mengingatkannya pada kakaknya, Tsubaki (Nanako Matsushima), satu-satunya orang yang dia takuti.

Cerita ini diadaptasi daripada shoujo manga "Hna Yori Dango" karya Kamio Yoko

No comments: