Wednesday, February 10, 2010

Attention Please (アテンションプリーズ )

Jenis Film

Comedy

Episode

11

Theme Song

"OH PRETTY WOMAN" by Kaela KimuraCast

* Ueto Aya as Misaki Yoko
* Nishikido Ryo as Nakahara Shota
* Maya Miki as Mikami Tamaki
* Aibu Saki as Wakamura Yayoi
* Uehara Misa as Hirota Saori
* Koizumi Kotaro as Tsutsumi Shuusuke
* Kohinata Fumiyo as Sakurada Shinya
* Otsuka Chihiro as Sekiyama Yuki
* Nanase Natsumi as Kinoshita Asami
* Otomo Minami as Higashino Haruka
* Fueki Yuko as Asou Kaoru
* Takahashi Mariko as Kagawa Reiko
* Koichi Mantaro as Watanabe Makoto
* Asano Kazuyuki as Wakamura Shozo
* Inoue Jun as Dazai Shinichiro
* Mano Yuuko as Murayama Mizuho
* Hoshino Natsuko as Takemoto RieSinopsis..
Drama ni pasal Misaki Yoko (Ueto Aya),kehilangan ibunya semasa kecil dan dibesarkan bersama tiga orang saudara laki2.. Yoko ialah seorang gadis tomboi yang degil dan sangat benci orang yang tidak jujur. Yoko kemudian menubuhkan sebuah band dengan empat teman-temannya. Yoko adalah satu-satunya perempuan di band itu dan dia adalah penyanyi utama. Kemudian suatu hari, salah satu anggota bandnya, Tsukasa, dapat kerja di sebuah bank di Tokyo. Disebabkan Tsukasa kena pindah ke luar kota, maka band diorang dibubarkan. Hal ini membuat Yoko rasa kesepian kerana Yoko sebenarnya suka dekat Tsukasa. Dia tidak pernah menyatakan perasaan sebenarnya pada Tsukasa.

Pada hari Tsukasa berangkat ke Tokyo, Yoko dan anggota band lainnya menghantar Tsukasa ke bandar. Di sana, mereka terpesona ketika mereka melihat beberapa orang pramugari lewat di depan mereka. Melihat hal itu Yoko menjadi heran. Lalu Yoko mengatakan kepada teman-temannya dia pun boleh pakai pakai seragam begitu. Tetapi teman-temannya gelakkan dia dan mengejek Yoko sebab Yoko ni kan tomboi. Pada masa yang sama juga si tsukasa beritahu macam mana la kan kalau Yoko pakai seragam pramugari.. Saat itulah Yoko memutuskan untuk menjadi seorang Cabin Attendant alias pramugari..

Akhirnya Yoko ambil keputusan menjadi seorang pramugari sehingga Yoko kemudian mendaftar sebagai trainee untuk pramugari di sebuah perusahaan penerbangan. Yoko mengambil masa untuk menjadi pramugari disebabkan perangainya yang tomboi dan otai. Malah, Yoko terpaksa pula menghadapi pengajar(Maya Maki) yang agak tegas bab2 disiplin. Tetapi nasibnya agak baik kerana ada kawan yang sentiasa back up Yoko iaitu Wakamura Yayoi (Aibu Saki) dan technician Nakahara Shota (Nishikido Ryou). .
So, tengok la drama ini..

No comments: